Kipkluifjes van de barbecue met een Japans smaakje

 

Gekruide kippenvleugels van de barbecue

Kippenvleugels en kipkluifjes van de barbecue zijn altijd zo lekker en vooral zo makkelijk om te maken dat het eigenlijk bijna een standaard weekendsnack is!
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Gang: Bijgerecht
Trefwoord: Chickenwings, kipkluifjes, kippenvleugels
Porties: 4 personen

Instructies

  • Bereid je barbecue voor op direct en indirect grillen en laat deze op temperatuur komen. Ongeveer 180 graden.
  • Doe de kippenvleugels en kluifjes in een grote kom.
  • Giet ongeveer 4 eetlepels olijfolie over de kippenvleugels en kluifjes. Dit zorgt er voor dat de kipkruiden goed aan blijven plakken.
  • Strooi de kruiden erover heen en hussel alles goed door elkaar.
  • Als de barbecue op temperatuur is leg dan de kippenvleugels en kluifjes op het rooster. Eerst direct boven de kolen.
  • Na ongeveer 2-3 minuten draaien we de boel om.
  • Na nog eens 3 minuten verplaatsen we alles naar het indirecte gedeelte van de barbecue en doe het deksel dicht.
  • Na ongeveer 5 minuten is de boel klaar en kunnen we serveren en smullen!