Als je denkt aan barbecuen, denk je al gauw aan vlees, grote stukken en/of grote hoeveelheden vlees. Maar dat hoeft natuurlijk niet altijd. Vis is sowieso heerlijk van de bbq en de coquille is nou net zo’n bijzonder stukje wat je weer een hele andere ervaringen geeft. De coquille is het “vlees” wat we in de St Jacobs-schelp vinden. Botermals en heerlijk zacht, mits goed bereid uiteraard. Hoe je dat doet lees je in dit recept.
Coquilles
Servings: 4 personen
Equipment
- 1 gietijzeren skillet
Instructies
- Steek de barbecue aan en laat de skillet goed heet worden boven de pan. Coquilles moeten heel kort op een hoge temperatuur dicht schroeien. Als je ze te lang laat schroeien worden ze taai en dat is zonde.
- Doe een beetje olijfolie in je pannetje en laat dit goed heet worden.
- Als de olijfolie begint te roken/walmen kun je de coquilles erin leggen.
- Na 45 seconden draai je ze om en na nog eens 45 seconden haal je ze van het vuur. Breng op smaak met wat peper en zout en opdienen maar!