Bavette op de barbecue
Servings: 4 personen
Ingrediënten
- 3 tenen knoflook
- 2 Spaanse rode pepers
- 3 stengels citroengras
- 200 ml sojasaus
- 30 gr Sriracha chilisaus
- 600 gr bavette
Instructies
Voor de marinade
- Pel de knoflook en pers deze uit.
- Verwijder het groen en de zaden van de spaanse pepers en snijd fijn.
- Snijd de bosui in ringen en kneus de citroengras stengels.
- Meng de sojasaus met de knoflook, spaanse peper, bosui, citroengras en Sriracha saus. Marineer de bavette hierin, gedurende 1 uur. Zo kan het vlees ook mooi op kamertemperatuur komen.
De bavette
- Haal vervolgens het vlees uit de marinade, dep goed droog met keukenpapier en trim eventuele stukjes vlies of harde stukjes.
- Bereid de barbecue voor op directe warmte van 250 graden. Grill de bavette op de barbecue in circa 8-10 minuten (medium rare).
- Haal het vlees van de bbq, dek licht af met zilverfolie en laat 10 minuten rusten.
- Snijd de bavette ”dwars op de draad’ in dunne plakken van 1-2 cm dik en serveer direct.
Afkomstig van Betty’s kitchen