Bavette op de barbecue

 

Bavette op de barbecue

Voorbereidingstijd1 uur
Bereidingstijd20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: barbecue, Bavette, BBQBijbel
Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 3 tenen knoflook
  • 2 Spaanse rode pepers
  • 3 stengels citroengras
  • 200 ml sojasaus
  • 30 gr Sriracha chilisaus
  • 600 gr bavette

Instructies

Voor de marinade

  • Pel de knoflook en pers deze uit.
  • Verwijder het groen en de zaden van de spaanse pepers en snijd fijn.
  • Snijd de bosui in ringen en kneus de citroengras stengels.
  • Meng de sojasaus met de knoflook, spaanse peper, bosui, citroengras en Sriracha saus. Marineer de bavette hierin, gedurende 1 uur. Zo kan het vlees ook mooi op kamertemperatuur komen.

De bavette

  • Haal vervolgens het vlees uit de marinade, dep goed droog met keukenpapier en trim eventuele stukjes vlies of harde stukjes.
  • Bereid de barbecue voor op directe warmte van 250 graden. Grill de bavette op de barbecue in circa 8-10 minuten (medium rare).
  • Haal het vlees van de bbq, dek licht af met zilverfolie en laat 10 minuten rusten.
  • Snijd de bavette ”dwars op de draad’ in dunne plakken van 1-2 cm dik en serveer direct.

Afkomstig van Betty’s kitchen