Varkenshaas in portsaus
Malse varkenshaas met een lekker pittig sausje
Ingrediënten
- 450 gr varkenshaas
- 10 zwarte peperkorrels
- 3 teentjes knoflook
- 75 ml runderbouillon
- 75 ml witte port
- 15 gr verse tijm
- grof zeezout naar smaak
Instructies
- Plet de peperkorrels en voeg hierbij de knoflook en het zout.
- Meng alles goed door elkaar en rub de varkenshaas hiermee in.
- Verwarm een koekenpan voor op middelhoog vuurBak de varkenshaas zo’n 4 minuten per kant vuur iets lager zetten (de baktijd ligt aan hoe rosé je de varkenshaas wil eten).
- Vlees uit de pan en op een bord afdekken met aluminiumfolie en laten rusten.
- Voeg de bouillon en de port toe.
- Regelmatig even roeren en flink laten inkoken (moet stroperig worden) gedurende een minuut of 3-5.
- Besprenkel de varkenshaas met de jus en de verse tijm.
Afkomstig van Beef & Steak