Grand ribs of beef

 

Grand Ribs of Beef

4 kilo overheerlijke biefstuk
Bereidingstijd4 uur
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: barbecue, beef, ribstuk
Servings: 4 personen

Ingrediënten

Voor de rub

Instructies

  • Stel de barbecue in op 110 °C en indirect grillen.
  • Snijd met een scherp mes kleine gaatjes in het ribstuk en duw er plakjes knoflook en rozemarijnblaadjes in. Houd 4 cm afstand tussen de gaatjes.
  • Maak een rub van Maldon zeezout, basterdsuiker, mosterdpoeder, gerookt paprikapoeder en zwarte peper, en smeer er het hele ribstuk mee in.
  • Leg het ribstuk, met het vette deel aan de bovenkant, op het rooster boven de plate setter van The Bastard.
  • Blijf de kerntemperatuur van het vlees controleren en blijf goed opletten vanaf 50 °C (55 °C is al behoorlijk rare/medium; een
    mooi moment om het vlees eraf te halen). Dit kan 3 uur duren.
  • Dek het ribstuk losjes af met wat aluminiumfolie, zodat het nog wat door gaart.
  • Snijd na 15 minuten het ribstuk aan. Het makkelijkst is om dit per rib te doen.

Afkomstig van Bastard.nl