Grand Ribs of Beef
4 kilo overheerlijke biefstuk
Servings: 4 personen
Ingrediënten
- 4 kg ribstuk
- 6 teentjes knoflook
- 10 takjes verse rozemarijn
Voor de rub
- 200 gr zout
- 70 gr basterdsuiker
- 25 gr mosterdpoeder
- 25 gr gerookte paprikapoeder
- 25 gr vers gemalen peper
Instructies
- Stel de barbecue in op 110 °C en indirect grillen.
- Snijd met een scherp mes kleine gaatjes in het ribstuk en duw er plakjes knoflook en rozemarijnblaadjes in. Houd 4 cm afstand tussen de gaatjes.
- Maak een rub van Maldon zeezout, basterdsuiker, mosterdpoeder, gerookt paprikapoeder en zwarte peper, en smeer er het hele ribstuk mee in.
- Leg het ribstuk, met het vette deel aan de bovenkant, op het rooster boven de plate setter van The Bastard.
- Blijf de kerntemperatuur van het vlees controleren en blijf goed opletten vanaf 50 °C (55 °C is al behoorlijk rare/medium; eenmooi moment om het vlees eraf te halen). Dit kan 3 uur duren.
- Dek het ribstuk losjes af met wat aluminiumfolie, zodat het nog wat door gaart.
- Snijd na 15 minuten het ribstuk aan. Het makkelijkst is om dit per rib te doen.
Afkomstig van Bastard.nl