Een runderrollade van de barbecue is een mooi stuk vlees, door het vet wat letterlijk door de hele rollade loopt krijg je een heerlijke smaak van puur rundvlees.
Runderrolade van de barbecue
Servings: 4 personen
Ingrediënten
- 1 kg runderrollade
Instructies
- Breng je barbecue op temperatuur en stel 'em in voor indirect grillen. We gaan de rollade langzaam garen en daarvoor heb je indirecte hitte nodig.
- Wrijf de rollade in met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout. Als je een rub maakt, kun je uit gaan van gelijke delen peper en zout.
- Als je barbecue op temperatuur is, ongeveer 160 graden Celsius gaan we de rollade op de barbecue leggen.
- Eerst grillen we de rollade dicht door hem boven de kooltjes te leggen en als de rollade aan alle kanten mooi is dichtgeschroeid leggen we hem verder van de kolen af.
- Met een kernthermometer kunnen we de kerntemperatuur in de gaten houden. Als de kerntemperatuur 50 graden Celsius bereikt halen we de rollade van de barbecue af en wikkelen we 'em in aluminium folie.
- Op die manier kunnen de sappen rusten en kan de rollade langzaam doorgaren naar 54 graden Celsius.
- Na ongeveer 15 minuten rusten is de rollade klaar om aan gesneden te worden.
- Serveer met gepofte aardappeltjes en gegrilde groenten en smullen maar!