Spareribs

Sweet Cherry Ribs

 

Sweet Cherry Ribs

Met spareribs lik je in de regel je vingers er bij af. Helemaal met deze ribs met kersenbier saus.
Bereidingstijd4 uur
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: barbecue, bbq, cherry, ribs, spareribs
Servings: 2 personen

Ingrediënten

Vlees

Kruiden

Saus

  • 1 flesje bier
  • 2 el kersenjam
  • 5 el kristalsuiker
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl worcestersaus
  • 1 el appelciderazijn
  • 1/2 ui fijn gesnipperd
  • 1 teen knoflook fijn gesnipperd
  • 1 tl gemberpoeder
  • zeezout snufje
  • vers gemalen lemon pepper

Spray

  • 150 cc appelsap
  • 150 cc appelcider azijn in een spuitflacon

Instructies

  • Bereid de BBQ voor op indirect grillen. Stook de BBQ op tot 110 graden Celsius, voeg 2 chuncks rookhout toe.
  • Meng de kruiden en maak de spray.
  • Ontvlies de spareribs. Smeer ze in met olijfolie, strooi de kruiden er over, maar niet te veel!
  • Leg de spareribs op de BBQ (indirect) gedurende 1,5 uur en spray om de 15 minuten in met de spuitflacon.
  • Haal na 1,5 uur de spareribs van de BBQ en pak in met aluminiumfolie. Spray ze voor het dichtvouwen nog even goed in en leg ze terug op de BBQ.
  • Begin met de saus door het bier en 5 el kristalsuiker in een pannetje te doen. Verwarm deze en laat het indikken tot siroop. Voeg de overige ingrediënten toe en verwarm tot net onder het kookpunt. Prak de kersen nadien.
  • Haal na 2 uur de spareribs uit het folie en leg ze terug op de BBQ. Smeer met een kwastje de spareribs in met de saus. Doe dit 3x in een half uur.
  • Haal je spareribs van de BBQ en laat 5 minuten rusten.

Afkomstig van Bastard.nl