Sweet Cherry Ribs
Met spareribs lik je in de regel je vingers er bij af. Helemaal met deze ribs met kersenbier saus.
Servings: 2 personen
Ingrediënten
Vlees
- 2 racks spareribs
Kruiden
- 1 el basterdsuiker
- 1 tl versgemalen lemon pepper
- 1 tl zeezout
- 1 tl kristalsuiker
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl mosterdpoeder
- 1/4 tl gerookte paprikapoeder
- 1/2 tl chipotlepoeder
- 1 tl oregano
- 1/2 tl peterselie
Saus
- 1 flesje bier
- 2 el kersenjam
- 5 el kristalsuiker
- 1 el sojasaus
- 1 tl worcestersaus
- 1 el appelciderazijn
- 1/2 ui fijn gesnipperd
- 1 teen knoflook fijn gesnipperd
- 1 tl gemberpoeder
- zeezout snufje
- vers gemalen lemon pepper
Spray
- 150 cc appelsap
- 150 cc appelcider azijn in een spuitflacon
Instructies
- Bereid de BBQ voor op indirect grillen. Stook de BBQ op tot 110 graden Celsius, voeg 2 chuncks rookhout toe.
- Meng de kruiden en maak de spray.
- Ontvlies de spareribs. Smeer ze in met olijfolie, strooi de kruiden er over, maar niet te veel!
- Leg de spareribs op de BBQ (indirect) gedurende 1,5 uur en spray om de 15 minuten in met de spuitflacon.
- Haal na 1,5 uur de spareribs van de BBQ en pak in met aluminiumfolie. Spray ze voor het dichtvouwen nog even goed in en leg ze terug op de BBQ.
- Begin met de saus door het bier en 5 el kristalsuiker in een pannetje te doen. Verwarm deze en laat het indikken tot siroop. Voeg de overige ingrediënten toe en verwarm tot net onder het kookpunt. Prak de kersen nadien.
- Haal na 2 uur de spareribs uit het folie en leg ze terug op de BBQ. Smeer met een kwastje de spareribs in met de saus. Doe dit 3x in een half uur.
- Haal je spareribs van de BBQ en laat 5 minuten rusten.
Afkomstig van Bastard.nl