In Nederland is er soms sprake van een scheiding van bourgondische levensstijl door de rivieren. In Europa hebben ze het over de knoflookgrens. Of het nu door het mediterrane klimaat komt of door de knoflook, ze leven in ieder geval lang en gelukkig. Om het zekere voor het onzekere te nemen hebben we hier een mediterraans recept, met een boel knoflook.
Mediterraanse lamsbout
Een prachtige lamsbout in een Mediterraanse marinade.
Servings: 4 personen
Ingrediënten
Instructies
- Stook de barbecue op tot 225 graden maar wacht nog even met de voorbereidingen voor indirect grillen.
- Voor de marinade doe je de Sriracha, suiker, zout, peper, komijn, Za’atar citroensap en een handje munt in een vijzel en maak je er een lekker pittige pasta van. Smeer met deze pasta de hele bout rondom in.
- Maak vervolgens 6 kleine inkepingen in de bout en verstop hierin 6 hele tenen knoflook.
- Stop de bout in een ziplockerzak en laat de marinade een nachtje intrekken.
- Haal op de dag dat je gaat grilen het vlees een uur van te voren uit de koelkast. Grill de bout aan alle kanten mooi bruin, ongeveer 5 minuten per kant.
- Maak de barbecue klaar voor indirect grillen en stop een thermometer in het dikste gedeelte van de bout. Voor een medium rare lamsbout gaar tot een kerntemperatuur van 54 graden. Dit duurt ongeveer 45 minuten.
- Tip: serveer met pitabroodjes en een verse tzatziki van komkommer, munt knoflook en kwark.
Afkomstig van Bastard.nl