Pater Moeskroen zong het al vol overtuiging: ‘Whisky is de duivel, maar wel lekker.’ Samen met een sappige biefstuk kan het dus niet mis gaan. Natuurlijk kan je het bereiden op de grill, maar door het te bereiden in een gietijzeren pannetje bewaar je alle sappen en geeft het dus nog meer smaak.
Sweet drunken steak
In whisky gemarineerde biefstuk!
Servings: 4 personen
Ingrediënten
- 4 biefstukken
- 50 gr basterdsuiker
- 25 ml whisky
- peper
Instructies
- Maak van de bastard suiker, whiskey en peper een marinade in een grote kom. Doe de biefstukken erbij en wrijf ze goed in met de marinade.
- Doe de biefstukken in een zak met alle marinade en leg dit voor ongeveer 1,5 uur in de koelkast.
- Leg de steaks (indirect) op barbecue voor ongeveer 30 minuten.
- Gril ze af tot een kerntemperatuur van 55°C
- Laat ze op een snijplank ongeveer 10 minten rusten en snij ze vervolgens in reepjes!
Afkomstig van the Bastard