Less is more! Heerlijk stuk Ribeye binnen no time op je bord! Maak het af met een beetje (kruiden)boter en geniet van het stuk meat!
Sizzling ribeye
Servings: 2 personen
Ingrediënten
- 300 gr ribeye
- grof zeezout
- kruidenboter
Instructies
- Haal de ribeye uit de verpakking en depmet wat keukenpapier helemaal droog.
- Wrijf royaal zout over de ribeye en laat nog even rusten.
- Plaats de pan op de grill van de barbecue en laat gloeiend (!) heet worden.
- Leg de ribeye in de gietijzer pan. Draai de steak na een minuut om (dit varieert bij dikte van de steak) en blijf controleren dat hij niet aanbrandt.
- Haal de pan met de steak van de barbecue bij ca.een kerntemperatuur van ongeveer 54 graden voor een medium steak.
- Let op, op de plaat gaart de ribeye nog wel door.
- Tip: Leg een klont (kruiden)boter op de steak….Enjoy!
Afkomstig van the Bastard