Sizzling ribeye

Less is more! Heerlijk stuk Ribeye binnen no time op je bord! Maak het af met een beetje (kruiden)boter en geniet van het stuk meat!

Sizzling ribeye

Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: ribeye, steak
Servings: 2 personen

Ingrediënten

Instructies

  • Haal de ribeye uit de verpakking en depmet wat keukenpapier helemaal droog.
  • Wrijf royaal zout over de ribeye en laat nog even rusten.
  • Plaats de pan op de grill van de barbecue en laat gloeiend (!) heet worden.
  • Leg de ribeye in de gietijzer pan. Draai de steak na een minuut om (dit varieert bij dikte van de steak) en blijf controleren dat hij niet aanbrandt.
  • Haal de pan met de steak van de barbecue bij ca.een kerntemperatuur van ongeveer 54 graden voor een medium steak.
  • Let op, op de plaat gaart de ribeye nog wel door. 
  • Tip: Leg een klont (kruiden)boter op de steak….Enjoy!

Afkomstig van the Bastard