Wagyu ribeye

Wagyu ribeye, genoeg gezegd

Soms moet je of mag je jezelf even verwennen met een lekker stukje vlees. Vlees wat je niet dagelijks tegenkomt zoals dat van het Japans Wagyu-ras. In dit geval hadden we het geluk dat we een mooi stuk vlees konden kopen met ook nog eens de hoogste score, een BMS van 5! Garantie voor genieten gegarandeerd!

Wagyu ribeye

Wagyu heeft geen introductie nodig, vlees van het Wagyu-ras staat gelijk aan genieten, genieten en nog eens genieten.
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 stuks Wagyu ribeye
  • peper
  • fleur de sel

Instructies

  • Zet een pan op het vuur en zorg dat deze goed heet wordt.
  • Giet een klein scheutje olijfolie in de pan en wacht to deze ligt gaat roken.
  • Zodra de olie begint te roken leg je de ribeye in de pan en schroei je deze dicht.
  • Let op: het is heel delicaat vlees dus we draaien dit maar 1x.
  • Afhankelijk van je gewenste garing kun je kiezen om 'em na 2-3 minuten te draaien (voor medium rare) of na 3-4 minuten voor medium.
  • Als het vlees de gewenste garing heeft bereikt haal je het uit de pan en laat je het net zo lang rusten in aluminiumfolie.
  • Vervolgens strooi je er wat vers gemalen peper en fleur de sel overheen.
  • Aansnijden en genieten!