Warm gerookte zalm

Oosterse zalm op cederhout

 

Oosterse zalm op cederhout

Warm gerookte zalm van de barbecue met een Oosters tintje.
Gang: Bijgerecht
Trefwoord: barbecue, bbq, gerookte, zalm
Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gr zalm zonder vel
  • 1 el sesamzaad
  • 1 el sojasaus
  • 1 el hoisinsaus

Instructies

  • Leg de rookplank minstens een uur onder water. Zet een gewicht op de plank zodat ze ondergedompeld blijft.
  • Verwarm de barbecue tot 200°C.
  • Snij de zalm in blokjes van 2 op 2 cm.
  • Droog het rookplankje goed af en leg de zalm erop. Plaats op de barbecue en sluit af met het deksel. Laat 5 minuten garen.
  • Werk af met de sojasaus, de hoisinsaus en de zwarte sesamzaadjes.

Afkomstig van Libelle-Lekker

Gepost in Vis