Lamsrack
Lamsrack van de barbecue, het voorjaar komt er weer aan.
Ingrediënten
- 1 lamsrack
- 2 el mosterd
- 2 tenen knoflook geperst
- olijfolie
- 2 tl gedroogde tijm
- 2 tl gedroogde rozemarijn
- peper
- zout
Instructies
- Verwijder allereerst het vlies aan de onderkant van de lamsrack. Dat kun je eenvoudig met je vingers loshalen en en er vervolgens aftrekken. Snijd grote of dikke stukken vet wat weg. Maak de botjes ook schoon door het vlies te verwijderen en het overtollige vlees iets weg te snijden.
- Maak een marinade door de mosterd te mengen met de knoflook, tijm en rozemarijn. Voeg dan naar wens peper en zout toe en mix het geheel tot een gladde marinade met 2 tot 3 eetlepels olijfolie. Smeer de lamsrack in met de marinade en laat een uurtje intrekken.
- Zorg ervoor dat de barbecue op ongeveer 200 graden is. Verdeel de kolen, zodat je een directe- en indirecte kant hebt.
- Schud de overtollige marinade van de lamsrack en leg het dan op de directe hitte van de BBQ en bak het lamsvlees rondom mooi bruin in enkele minuten. Schuif de lamsrack daarna naar de indirecte kant van de barbecue en voeg de kernthermometer in het vlees.
- Gaar het vlees door tot 53 graden voor een medium garing. Haal de lamsrack daarna van de BBQ en laat voor 5-10 minuten rusten onder aluminiumfolie. De kerntemperatuur loopt dan nog iets verder op.
- Snijd de lamsrack na het rusten in koteletjes en geniet!
Afkomstig van ThomasCulinair