Kippenvleugels met citroen knoflook marinade
Het recept voor kippenvleugels in een lekkere marinade van citroen en knoflook.
Servings: 4 personen
Ingrediënten
- 1 kg kippenvleugels
- 2 el mosterd
- 4 el olijfolie
- 1 halve citroen
- 6 tenen knoflook
- peper
- zout
Instructies
- Neem een diepe schaal en maak als eerste de marinade.
- Doe hiervoor in de schaal het sap van een halve citroen en voeg een flinke scheut olijfolie toe.
- Pers de knoflook ongepeld uit boven de schaal en voeg 2 eetlepels mosterd aan het mengsel toe.
- Uiteindelijk peper en zout naar smaak toevoegen.
- Leg nu de kippenvleugels (drumsticks kan ook) in de marinade en schep het mengsel goed uit over de kip.
- Zet nu de kip afgedekt in de koelkast en laat hem daar minstens 2 uur staan.
- Schep halverwege de kip nog eens goed om zodat de marinade nog eens goed over de kip gaat.
- Steek nu de bbq aan en haal de kip uit de koelkast.
- Als de barbecue goed op temperatuur is leg je de kip op het rooster.
- Strijk de marinade over de kip heen en laat hem nu in ongeveer 10 minuten gaar worden.
- Check van tevoren of de kip gaar is voor je hem opeet.
- Verleng de bereidingstijd als de kip nog niet gaar is. Eet smakelijk!
Afkomstig van bbq-recepten.nl