Chickenwings

Kippenvleugels met citroen knoflook marinade

 

Kippenvleugels met citroen knoflook marinade

Het recept voor kippenvleugels in een lekkere marinade van citroen en knoflook.
Voorbereidingstijd2 uur
Bereidingstijd10 minuten
Servings: 4 personen

Ingrediënten

Instructies

  • Neem een diepe schaal en maak als eerste de marinade.
  • Doe hiervoor in de schaal het sap van een halve citroen en voeg een flinke scheut olijfolie toe.
  • Pers de knoflook ongepeld uit boven de schaal en voeg 2 eetlepels mosterd aan het mengsel toe.
  • Uiteindelijk peper en zout naar smaak toevoegen.
  • Leg nu de kippenvleugels (drumsticks kan ook) in de marinade en schep het mengsel goed uit over de kip.
  • Zet nu de kip afgedekt in de koelkast en laat hem daar minstens 2 uur staan.
  • Schep halverwege de kip nog eens goed om zodat de marinade nog eens goed over de kip gaat.
  • Steek nu de bbq aan en haal de kip uit de koelkast.
  • Als de barbecue goed op temperatuur is leg je de kip op het rooster.
  • Strijk de marinade over de kip heen en laat hem nu in ongeveer 10 minuten gaar worden.
  • Check van tevoren of de kip gaar is voor je hem opeet.
  • Verleng de bereidingstijd als de kip nog niet gaar is. Eet smakelijk!

Afkomstig van bbq-recepten.nl