Spareribs

Spaanse Iberico spareribs

Spareribs om je vingers bij op te eten.

Spaanse Iberico spareribs

De lekkerste spareribs die je maar kunt bedenken.
Voorbereidingstijd1 dag
Bereidingstijd4 uur
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: barbecue, Iberico ribs, ribs, spareribs
Servings: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 strengen Iberico spareribs
  • ½ teentje fijn gesneden knoflook
  • 1 el fijn gesneden Chilli Peper
  • 1 el fijn gesneden Oregano
  • ½ el fijn gesneden Rozemarijn
  • zwarte gemalen peper
  • 1 tl suiker
  • ½ limoen geperst
  • zeezout
  • olijfolie

Instructies

  • Meng alle bovenstaande ingrediënten tot een gladde marinade.
  • Haal het vlies van de spareribs en leg ze minimaal 1 uur in de marinade, beter is om de spareribs een nacht in deze marinade te laten staan.
  • Verwarm de oven of BBQ tot 120 graden Celsius. Bij gebruik van de BBQ richt je deze in voor indirecte verhitting
  • Leg de ribs in de oven of op de BBQ gedurende 3,5 uur, totdat het vlees gemakkelijk loskomt van het bot.

Afkomstig van Beef & Steak