Hele kip van de barbecue
Servings: 4 personen
Ingrediënten
- 1 rode peper zaadlijsten verwijderd
- 5 el olijfolie
- 1 teen knoflook geperst
- 3 tl Italiaanse kruidenmix potje 11 g
- 1 hele kip ca. 1200 g
Instructies
- Snijd de rode peper fijn. Meng met de olie, de knoflook en de Italiaanse kruiden. Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Leg de kip op een snijplank met de borst naar beneden en snijd de rug doormidden. Druk de kip zover open tot hij opengeklapt blijft liggen. Zo kan hij goed garen in de barbecue en krijgt hij een lekkere barbecuesmaak. Bestrijk de kip rondom met het oliekruidenmengsel en laat 30 min. intrekken.
- Verwarm ondertussen de barbecue voor op 180 °C.
- Leg de kip op een bakplaat en bak 35-40 min. indirect. Leg de kip daarna op het directe gedeelte en gril nog 10-15 min. Keer voortdurend.