Kipspiesjes in een yoghurt marinade

 

Kipspiesjes in een yoghurt marinade

Voorbereidingstijd1 dag
Bereidingstijd20 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg kipfilet
  • 1 citroen
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 cm gemberwortel geschild
  • ½ tl kurkuma
  • 3 el kerrie
  • 200 gr Griekse yoghurt
  • 2 limoenen in kwarten gesneden

Instructies

  • Snijd de kipfilet in reepjes. Pers de citroen uit en meng deze met de kerrie. Giet dit mengsel uit over de kipfilet zodat de hele kip is bedekt.
  • Snipper de ui, knoflook en rasp de gember fijn. Meng met de yoghurt en de kurkuma.
  • Leg de kip in het yoghurtmengsel en zet dit zo 1 dag in de koelkast.
  • Haal de kip uit de marinade en prik ze op de spiezen.
  • Leg ze op de barbecue en keer regelmatig te ze goed gaar zijn.
  • Als ze gaar zijn, knijp wat limoensap over de spiesjes en eet smakelijk!