Saltimbocca van de BBQ

Saltimboccarolletjes van de barbecue

Zoals de naam doet vermoeden is Saltimbocca afkomstig uit Italië. Het betekent “spring in de mond”, oftewel een smaakexplosie als je het eet. Het wordt officieel gemaakt met kalfsvlees, maar er zijn diverse varianten tegenwoordig, bijvoorbeeld met kippendij of varkensfilet. Het vlees wordt na het aanbakken gesmoord in witte wijn. Zoals zo vaak in de Italiaanse keuken, worden er dus niet heel veel ingrediënten gebruikt, maar het is echt de moeite waard om te proberen.

Saltimbocca van de BBQ

Een heerlijk en eenvoudig gerecht wat gemaakt wordt met enkele ingrediënten. Het is goed voor te bereiden door de Saltimbocca rolletjes van te voren te maken en in de koeling te leggen. Als je het dan gaat bereiden op de BBQ ligt het met een kwartiertje op je bordje.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: kalf, saltimbocca
Servings: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 ongepaneerde kalfsschnitzels
  • een bosje salie
  • parmaham
  • witte wijn
  • ongezouten roomboter
  • peper

Instructies

  • Zorg er voor dat je de BBQ voorbereid zodat je een direct gedeelte hebt en een indirect gedeelte. Grill de saltimbocca rolletjes boven de kolen rondom aan, zodat de Parmaham al mooi krokant is. Gaar het daarna nog een kleine 10 minuutjes door op indirecte hitte. Keer het tussendoor een keertje.
  • Als de Saltimbocca aan het garen is kun je een flinke klont boter smelten in een pannetje op de BBQ of in de keuken. Blus het af met de wijn en laat even koken. Zet het vuur uit en bind de saus dan een beetje door er koude klontjes boter door te kloppen.
  • Leg de Saltimbocca op een bord en schenk de saus erover heen. Eet smakelijk!

Afkomstig van Thomasculinair