De lekkerste hamburgers
Ingrediënten
- 600 g rundergehakt liefst van de slager
- 1/2 rode ui gepeld en fijngehakt
- 1/2 bosje platte peterselie fijngehakt
- 1 el ketchup
- 2 el oestersaus
- 1 eidooier
- 5 witte sesambolletjes
- 3 uien in ringen gesneden
- 4 augurken in plakjes gesneden
- 5 dikke plakken bacon of 10 dunnere plakjes
- 2 vleestomaten in plakken gesneden
- 5 plakken kaas
- Romaine sla
- Mayonaise mosterd en ketchup
Instructies
- Doe het gehakt in een kom samen met de oestersaus, ketchup, peterselie, rode ui en de eidooier. Meng het goed door en maak er 5 platte hamburgers van. Als het mengsel te nat is kun je wat extra paneermeel toevoegen. Leg de hamburgers op een bord en dek af met vershoudfolie. Zet 30 minuten in de koelkast om op te stijven.
- Snijd de broodjes doormidden en grill ze kort op het rooster tot ze mooie strepen hebben.
- Bak de uienringen in een koekenpan met wat boter, totdat ze zacht en goudbruin zijn. Schep ze op een bord en dek af met alufolie.
- Bak ondertussen de bacon uit in een koekenpan. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Laat de barbecue heet worden. Bak de hamburgers op het rooster van de bbq
- Draai de hamburgers na 1 minuut om leg de kaas erop. Verplaats de hamburgers naar de koude zone Door de hitte smelt de kaas en garen de hamburgers verder.
- Besmeer ondertussen de broodjes met mayonaise, ketchup en mosterd. Beleg de onderkant met sla en leg hier de hamburger op. Beleg verder met een plak tomaat, augurk, bacon, en de gebakken uienringen.