Kipspiezen met Liquor 43 en spek

 

Kipspiezen met Liquor 43 en spek

Ook zo gek op Licor 43? Dan is deze kip in Licor 43 met spek van de barbecue echt een dikke aanrader!
Voorbereidingstijd1 dag
Bereidingstijd10 minuten
Gang: Bijgerecht
Trefwoord: kip, kipspiezen, spiesje
Servings: 8 stuks

Ingrediënten

  • 750 gr kippendijen in grote stukken gesneden
  • 200 gr ontbijtspek plakjes plakjes gehalveerd
  • 3 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 tl uienpoeder
  • 2 el donkerbruine basterdsuiker
  • flinke snuf zout en peper
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • 4 el sweet chilisaus
  • 1 rode peper fijngesneden
  • snuf chilipoeder als je van pittig houdt
  • 40 ml Licor 43

Instructies

  • Meng alle ingrediënten met de kippendijen en laat minimaal 4 uur marineren (het liefst een nachtje)
  • Gebruik je houten prikkers, laat deze dan eventjes in het water weken zodat ze niet verbranden op de bbq.
  • Als de kip lang genoeg gemarineerd heeft, rijg dan de stukjes kip afwisselend met de plakjes spek.
  • Verwarm je barbecue tot een temperatuur van 170 graden. De kipspiezen bereid je indirect, dus niet boven het vuur. Anders worden ze zwart van buiten en blijven ze rauw van binnen. Het duurt ongeveer 20 minuten om gaar te worden van binnen. Gebruik eventueel een kerntemperatuurmeter om te meten, de kip moet namelijk 70 graden zijn van binnen.

Afkomstig van b4men.nl