Ribeye van de barbecue met steaksaus
Servings: 4 personen
Ingrediënten
- 4 Ribeye's
- 1 tl gerookte-paprikapoeder zoet
- 1 tl zwarte-peperkorrels
- ½ tl chiliflakes
- 1 tl venkelzaad
- 6 gr saffraan
- 30 gr geraspte mierikswortel in pot
- 30 gr tomatenketchup
- 30 gr dijonmosterd
- 30 gr donkere basterdsuiker
- 30 gr worcestershiresauce
- 15 gr vloeibare honing
Instructies
- Steek de barbecue aan. Laat de ribeyes op kamertemperatuur komen.
- Doe de gerookte-paprikapoeder, peperkorrels, chiliflakes, het venkelzaad en de saffraan in de vijzel en wrijf fijn. Passeer het mengsel door een fijne zeef en wrijf het vlees ermee in. Laat de smaak 15 min. intrekken. Meng ondertussen voor de steaksaus de mierikswortel, ketchup, mosterd, basterdsuiker, worcestershiresauce en honing in een kom.
- Leg de ribeyes op de hete grill direct boven de hete houtskool. Keer na 1½-2 min. en gril nog 1½-2 min. op de andere kant voor een rode steak. Laat iets langer liggen voor medium gegaard vlees. Bestrooi het vlees met zout, verpak het losjes in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten. Snijd het vlees in plakken en serveer met de steaksaus.