Bar­be­cue-kip­pen­vleu­gels met dip van crè­me fraî­che

 

Bar­be­cue-kip­pen­vleu­gels met dip van crè­me fraî­che

Chicken wings zijn niet voor niets altijd als allereerste op: kids smullen ervan, en volwassen óók!
Gang: Borrelhapje
Trefwoord: Chickenwings
Servings: 6 personen

Ingrediënten

  • 150 ml barbecuesaus
  • 2 el vloeibare honing
  • tl tabasco chipotle pepper sauce
  • 1 kg scharrel kippenvleugels
  • 250 g crème fraîche

Instructies

  • Steek de barbecue aan. Meng de barbecuesaus, honing en ½ tl tabasco tot een marinade. Bestrooi de kippenvleugels met peper en zout en bestrijk ze rondom met de marinade. Leg ze in de ovenschaal.
  • Zet de ovenschaal op de barbecue en gril de kippenvleugels in ca. 50 min. gaar. Keer regelmatig.
  • Meng ondertussen de crème fraîche en de rest van de tabasco tot een dip. Neem de kippenvleugels van de barbecue en leg ze op een schaal. Serveer met de dip.