Entrecote met koffierub
Koken met koffie is helemaal hip. En lekker!
Servings: 4 personen
Ingrediënten
- 25 gr koffiebonen
- 1 teen knoflook
- 2 cm verse gember
- 1 el donkere basterdsuiker
- 3 tl tabasco chipotle pepper sauce
- 1 tl grof zeezout
- 1 el traditionele olijfolie
- 4 entrecotes
Instructies
- Doe de koffiebonen in de vijzel of het bakje van de keukenmachine en maal fijn. Pel de knoflook en voeg toe. Schil de gember en snijd in stukjes. Voeg ook toe en maal fijn. Voeg de basterdsuiker, tabasco, het zeezout en de olie toe. Maal fijn tot een dikke pasta.
- Bestrijk de entrecotes aan beide zijden met de koffiepasta. Laat een uur afgedekt marineren buiten de koelkast.
- Steek de barbecue aan (of verhit een grillpan). Gril de entrecotes 3-4 min. Keer halverwege. Neem het vlees van het vuur en laat afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten. Snijd in plakjes en serveer.
- Combinatietip: Lekker met komkommersalade en rijst.