Sticky barbecuebeenham
Garen duurt even, maar dan heb je ook wat: een heerlijk mals stuk vlees (mét barbecuesmaakje) waar je met z'n allen van kunt eten.
Servings: 6 personen
Ingrediënten
- ½ el arachideolie
- 1 el keukenstroop in pot
- ½ el mosterdpoeder
- 1 el grove Zaanse mosterd
- 1 Brandenburg Culinair beenham 785 g
Instructies
- Steek de barbecue aan. Zorg dat er een deel zonder kooltjes is (indirecte hitte).
- Meng de olie, stroop, mosterdpoeder en mosterd tot glazuur.
- Bestrijk de beenham met de helft van het mosterdglazuur en leg de ham in het bijgeleverde aluminium bakje. Zet het bakje op het barbecuerooster boven het deel waar geen kooltjes liggen. Sluit de deksel van de barbecue en laat de ham in ca. 1 uur garen. Keer elke 10 min. Bestrijk na 40 min. met de rest van het glazuur.
- Neem de beenham van de barbecue en snijd aan tafel in plakken.
- Bereidingstip: Je kunt het vlees ook, op dezelfde manier, in een voorverwarmde oven op 180 °C bereiden. Laat het vlees dan wel eerst op kamertemperatuur komen.
- Combinatietip: Lekker met een guacamolesalade.