Gegrilde zalm

Zalm­pak­ket­jes met Pro­ven­çaal­se groen­ten

 

Zalm­pak­ket­jes met Pro­ven­çaal­se groen­ten

Niet zalm uit de oven, maar in een pakketje van de BBQ.
Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gr verse zalmfilets
  • 4 el milde olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 500 gr gekruide bakaardappeltjes
  • 400 gr koelverse roerbakgroenten Provençaals
  • 15 gr verse platte peterselie
  • 10 gr verse bieslook
  • 190 gr aioli

Instructies

  • Steek de barbecue aan. Neem 8 stukken aluminiumfolie van ca. 35 cm en leg steeds 2 stukken kruislings op elkaar (per 4 personen). Snijd de zalm in blokjes van 1.5 x 2 cm. Doe ze in een kom en schep om met de olie. Pers de knoflook erboven en schep om.
  • Verdeel de bakaardappeltjes over de 4 dubbele stukken aluminiumfolie. Verdeel er de roerbakgroenten en vervolgens de zalmblokjes over. Vouw de pakketjes dicht.
  • Prik met de satéprikker in de onderkant van elk pakketje 5 gaatjes, zodat overtollig vocht kan ontsnappen en de rooksmaak in de pakketjes kan komen. Bak de pakketjes 12-14 min. op de barbecue.
  • Snijd ondertussen de peterselie en bieslook zo fijn mogelijk en roer door de aioli. Neem de pakketjes van de barbecue en verdeel ze over 4 borden. Vouw open en serveer de kruidenaioli erbij.

Bereidingstip:

  • Je kunt de pakketjes een 1⁄2 dag van tevoren maken. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

Variatietip:

  • Je kunt ook variëren met vis; gebruik bijvoorbeeld gemarineerde pangasius of wokgarnalen.
Gepost in Vis