Zalmpakketjes met Provençaalse groenten
Niet zalm uit de oven, maar in een pakketje van de BBQ.
Servings: 4 personen
Ingrediënten
- 400 gr verse zalmfilets
- 4 el milde olijfolie
- 1 teen knoflook
- 500 gr gekruide bakaardappeltjes
- 400 gr koelverse roerbakgroenten Provençaals
- 15 gr verse platte peterselie
- 10 gr verse bieslook
- 190 gr aioli
Instructies
- Steek de barbecue aan. Neem 8 stukken aluminiumfolie van ca. 35 cm en leg steeds 2 stukken kruislings op elkaar (per 4 personen). Snijd de zalm in blokjes van 1.5 x 2 cm. Doe ze in een kom en schep om met de olie. Pers de knoflook erboven en schep om.
- Verdeel de bakaardappeltjes over de 4 dubbele stukken aluminiumfolie. Verdeel er de roerbakgroenten en vervolgens de zalmblokjes over. Vouw de pakketjes dicht.
- Prik met de satéprikker in de onderkant van elk pakketje 5 gaatjes, zodat overtollig vocht kan ontsnappen en de rooksmaak in de pakketjes kan komen. Bak de pakketjes 12-14 min. op de barbecue.
- Snijd ondertussen de peterselie en bieslook zo fijn mogelijk en roer door de aioli. Neem de pakketjes van de barbecue en verdeel ze over 4 borden. Vouw open en serveer de kruidenaioli erbij.
Bereidingstip:
- Je kunt de pakketjes een 1⁄2 dag van tevoren maken. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Variatietip:
- Je kunt ook variëren met vis; gebruik bijvoorbeeld gemarineerde pangasius of wokgarnalen.