Chickenwings

Gekruide kippenvleugels

 

Gekruide kippenvleugels

Het resultaat zijn lekkere malse, krokante kippenvleugels.
Gang: Borrelhapje
Servings: 4 personen

Ingrediënten

VOOR DE KIPPENVLEUGELS

VOOR DE RUB

VOOR DE BARBECUESAUS:

Instructies

  • Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm met de convEGGtor en het Stainless Steel Grid tot 210 °C. Meng de ingrediënten voor de rub.
  • Bestrijk de kippenvleugels aan beide kanten met de zonnebloemolie en bestrooi ze met de rub.
  • Leg de kippenvleugels op het rooster en sluit de deksel van de EGG. Rooster de vleugels circa 20 minuten.
  • Keer de kippenvleugels, sluit de deksel en rooster ze 20-25 minuten langer. Meng intussen de ingrediënten voor de barbecuesaus in de Cast Iron Sauce Pot.
  • Zet het pannetje ongeveer 10 minuten voor het einde van de bereidingstijd van de kippenvleugels op het rooster van de EGG en sluit de deksel. Verwarm tot de suiker is gesmolten en roer zeer regelmatig goed door. Bestrijk de kippenvleugels circa 5 minuten voor het einde van de bereidingstijd aan beide kanten met de saus. Trek hierbij de EGGmitt aan.
  • Haal de kippenvleugels uit de EGG. Bestrijk ze nogmaals met de barbecuesaus en serveer ze met de white barbecue sauce.