Gerookte kabeljauwfilet

 

Gerookte kabeljauwfilet

Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • Steek de houtskool in de Big Green Egg met 1 aanmaakblokje aan zodat je een hotspot van gloeiende kolen creëert. Verwarm de EGG tot een temperatuur van 120 °C.
  • Leg de kabeljauwfilet op de huid op de Perforated Half Grid.
  • Leg een Mesquite Wood Chunk op de hotspot. Plaats de convEGGtor en het rooster en zet hier de Perforated Half Grid met de kabeljauwfilets op. Sluit de deksel van de EGG. De temperatuur van de EGG zal in eerste instantie dalen maar dit is niet erg. Laat deze oplopen tot maximaal 120 °C.
  • Laat de kabeljauw 35-45 minuten roken totdat deze een kerntemperatuur van 42 °C heeft bereikt. Controleer de kerntemperatuur met de Instant Read Thermometer.
  • Serveer bij de gerookte kabeljauwfilet bijvoorbeeld een frisse antiboise en een heerlijke ratatouille van de Big Green Egg.
Gepost in Vis