Lomo el trapo
Wie kent dit gerecht niet. Een spectaculaire bereiding van een hele ossenhaas.
Instructies
- De eerste doek wordt gedrenkt in rode wijn, ongeveer 20 minuten. De droge doek leg je op het aanrecht en de gedrenkte doek daar overheen. Daarop strooi je een laag zout van ongeveer een centimeter.
- Besprenkel het zout met rode wijn zodat het goed tegen de ossenhaas plakt.
- Plaats de ossenhaas op de doek en wikkel deze op. Bindt het geheel met slagerstouw.
- Stook de barbecue op tot 200 graden en leg de ossenhaas direct op de kolen. Laat deze 10 minuten garen op één kant en draai deze vervolgens om nog eens tien minuten te garen.
- Haal de ossenhaas van het vuur en laat deze 10 minuten rusten tot de kern 50 graden aangeeft. Verwijder vervolgens de resten doek en de zoutkorst.
- Direct opdienen met een heerlijke chimichurry saus.
Afkomstig van Beef & steak