Fazant met appel en bacon

 

Fazant met appel en bacon

Heerlijk zoet wildgerecht. Fazant is moeilijk klaar te maken, maar met dit recept kan iedereen het.
Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 Fazanten hen
  • 4 Sneetjes witbrood zonder korst
  • 4 Handappels
  • 1 Limoen
  • 12 Plakken dorregen bacon
  • 300 ml Droge witte wijn
  • 6 Takjes Thijm
  • Brandy
  • Peterselie voor de garnering

Instructies

  • Verwarm de bbq tot 160 °C. Uiteraard op indirect grillen.
  • Leg de sneetjes brood op de bodem van een ovenschaal (voorkeur mét deksel) en zorg dat de hele bodem goed bedekt is.
  • Halveer de appels en haal het klokhuis eruit. Hak de ene helft in kleine stukjes en strooi over de broodbodem. Stop de andere helft in de fazanten.
  • Snij de helft van de plakjes bacon in kleine stukjes en strooi over de broodbodem.
  • Snij de limoen doormidden en knijp deze uit boven de fazanten en wrijf dit licht in. Stop de uitgeknepen limoen in de fazant.
  • Verwijder de takjes van de thijm en strooi de thijm over de broodbodem. Leg de overige plakken bacon over de ruggen van fazanten, zodat deze mooi bedekt zijn.
  • Plaats de fazanten met de borst naar beneden op de broodbodem.
  • Giet vervolgens de wijn over de fazanten.
  • Doe een laagje alumiumfolie over de fazanten en zet de ovenschaal gedurende 1,5 uur in de barbecue. Controleer met een vork of de fazant goed gaar is. Mocht de juiste gaarheid nog niet bereikt zijn, zet de ovenschaal dan nog even terug.
  • Haal de ovenschaal vervolgens van de bbq en verhoog de temperatuur tot 180 °C. Draai de fazanten om, met de borst naar boven en gaar nog 10 minuten door tot de borst ook goudbruin is.
  • Blus het geheel nu af met een scheut Brandy en doe de deksel op de ovenschaal of bedek het geheel met aluminiumfolie.
  • Plaats de fazanten mét het brood op een schaal, verwijder de appel en de limoen uit de fazant. Roer nog even goed door de saus. Garneer met wat verse peterselie.
  • U kunt dit gerecht serveren met gebakken groenten en aardappelen.

 

Afkomstig van Beef & Steak