Gerookte kalkoen

Gerookte kalkoen

Gerookte Kerstkalkoen met Sweet Rub
Servings: 6 personen

Equipment

  • Slagerstouw
  • Rookhout; appel, kers of hickory
  • Kerntemperatuurmeter
  • Rubshaker

Ingrediënten

  • 1 Kalkoen van 3 5 kilo
  • Olijfolie
  • Three little pigs sweet rub

Instructies

  • Richt je barbecue in voor indirecte verwarming op een temperatuur van 107 graden, voeg 2 a 3 chunks rookhout toe.
  • Droog de kalkoen af met keukenpapier, bind de poten samen en steek de vleugels achter de schouder.
  • Smeer in met de olijfolie en bestrooi met de rub.
  • Leg de kalkoen. op de barbecue en gaar tot een kerntemperatuur van 75 graden.
  • Dek losjes af met aluminiumfolie en laat voor het aansnijden een kwartier rusten.

Afkomstig van Beef & Steak