Racletteburger uit Winter BBQ van Smokey Goodness

 

Racletteburger uit Winter BBQ van Smokey Goodness

Dat barbecuen ook in de winter een fantastisch idee is, bewijst Jord Althuizen van Smokey Goodness met zijn nieuwste boek.
Servings: 4 personen

Equipment

  • BBQ met deksel voor direct grillen
  • Gietijzeren grillrooster
  • Kernthermometer

Ingrediënten

  • 4 stuks Bacon Potato BBQ Buns zie boek of neem 4 gewone burgerbroodjes
  • 4 stuks runderburgers van goede kwaliteit van 160-180 gram per stuk
  • 8 stuks dunne plakken speckgedroogde ham uit de Alpen
  • grof zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 200 gr raclette in plakken gesneden
  • 30 gr veldsla
  • 60 gr augurkjes
  • 60 gr zilveruitjes

Voor de mosterdmayonaise:

Instructies

  • Bereid een BBQ met gietijzeren grillrooster voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 110 °C is bereikt.
  • Meng voor de mosterdmayonaise alle ingrediënten vlot door elkaar.
  • Snijd de burgerbuns doormidden en rooster ze kort op de hete grill. Bak het speck krokant op het rooster en zet opzij. Bestrooi de burgers met grof zeezout en versgemalen zwarte peper en gril ze aan beide zijden tot ze een kerntemperatuur hebben bereikt van 48 °C. Beleg ze met de plakken raclette en laat de kaas smelten terwijl je de burgers verder gaart tot maximaal 56 °C.
  • Verdeel over elke onderste helft van de burgerbun 1 eetlepel mosterdmayonaise, leg hierop het gegrilde speck en verdeel de augurkjes en zilveruitjes erover.
  • Leg de gegrilde burgers erop, geef de bovenste broodkapjes nog een goede lik mosterdmayonaise en dek de burgers ermee af. Vouw twee handen om de burger, sluit je ogen, neem een hap en neurie met volle mond je favoriete apres-skinummer.

Afkomstig van Culy.nl