South African sosaties
Equipment
- Satéprikkers
- Skillet of koekenpan
- Vijzel of keukenmachine
- BBQ voor indirect grillen
Ingrediënten
- 1 tl fenegriekzaad
- 1 tl komijnzaad
- 1 tl mosterdzaad
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl zout
- ½ tl pimentkorrels
- ½ tl gedroogde rode peper
- ½ tl kurkuma
- 250 gr lamsbout in blokjes
- 250 gr kippendijen in blokjes
- 2 stuks gele paprika's
- 1 grote ui
- 2 el zonnebloemolie
- 200 gr gedroogde abrikozen
Instructies
- Laat de satéprikkers een paar uur weken in water om verbranden te voorkomen.
- Laat de geroosterde specerijen vervolgens afkoelen. Meng ze dan met de overige specerijen en het zout en maal het geheel fijn in een vijzel of keukenmachine.
- Doe het lamsvlees, de kip, paprika en ui in een grote kom. Voeg de fijngemalen specerijen en de zonnebloemolie toe, schep alles goed door elkaar en laat minimaal 1 uur marineren.
- Bereid een bbq voor op direct grillen en verhit deze tot ongeveer 200°
- Maak ondertussen de sosaties door een abrikoos, een blokje ui, een stukje kip, een blokje paprika en een blokje lamsvlees aan een satéprikker te rijgen. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn.
- Gril de sosaties ongeveer 10 minuten tot de kip helemaal gaar is en het lamsvlees nog mooi rosé en enjoy.