Moink balls
Een lekker klein voorafje.
Servings: 30 stuks
Ingrediënten
- 750 gr rundergehakt
- 40 gr geraspte Parmezaanse kaas
- 1 losgeklopt ei
- 60 gr gekruid paneermeel
- 118 ml melk
- 2 el fijngehakte knoflook
- 2 tl gedroogde peterselie
- 1 tl zout
- 1 tl versgemalen zwarte peper
- 1 tl gedroogde oregano
- 300 gr ontbijtspek
- barbecuerub
- barbecuesaus
Instructies
- Meng de ingrediënten van de balletjes goed door elkaar en draai er balletjes van die iets kleiner zijn dan een golfbal
- Bestrooi de balletjes met de barbecue rub. Wikkel een half plakje ontbijspek om de balletjes en zit dit vast met een cocktailprikkertje. Zet je Moink balls een half uurtje in de koelkast om op te stijven en maak ondertussen je bbq gereed voor indirect grillen op 107°-121° graden.
- Voeg het rookhout toe en leg de Moink balls weg van het vuur op het rooster. Doe in één van de ballen een kerntemperatuurmeter. Barbecue de Moink balls een uur tot een kerntemperatuur van 60° ben bestrijk ze met de barbecuesaus. Laat ze nog een half uur liggen en ze zijn klaar bij 70°.