Rosbief van de barbecue

Rosbief is verrassend veelzijdig en kan heerlijk puur bereid worden. Rosbief aan een stuk is perfect voor in oven op of de BBQ!

Rosbief van de barbecue

Instructies

  • Maak een marinade van olijfolie, teentje knoflook, gemalen zwarte peper, wat verse rozemarijn & tijm. Smeer de rosbief in en laat uur in de koelkast staan. Laat een half uur voor de bereiding op kamertemperatuur laten komen.
  • Als de BBQ een temperatuur heeft van ca. 100 graden legt u de rosbief indirect neer. Vervolgens sluit u het deksel van de BBQ totdat de rosbief een kerntemperatuur van ca. 42 graden heeft bereikt.
  • Haal de rosbief van de barbecue, leg onder aluminiumfolie op een bord. Stook de BBQ op tot ca. 200 graden en grill (schroei) vervolgens de rosbief aan alle kanten kort maar krachtig dicht. Haal de rosbief van de barbecue en laat nog ca. 10 minuutjes onder aluminiumfolie nagaren.