Kogelbiefstuk met kruidenrub en smokey barbecuesaus
Servings: 4 personen
Ingrediënten
- 6 g Italiaanse kruidenmix
- 3 tenen gerookte knoflook
- 0,5 tl gemalen mosterdzaad
- 8 el olijfolie
- 1 kg kogelbiefstuk of bavette
- 100 ml smokey barbecuesaus
- 1 snufje peper
Instructies
- Steek de barbecue aan. Pureer de kruiden, de knoflook en het gemalen mosterdzaad met de olie met de hakmolen van de staafmixer. Voeg grof gemalen peper toe. Wrijf het vlees rondom in met de kruidenrub.
- Schroei het vlees dicht op een hete barbecue. Leg het vlees daarna op het heetste deel van de barbecue en sluit de barbecue af. Rooster het vlees zo 5 min. (bavette mag vanbinnen nog mooi rood zijn), of naar wens langer. Keer het vlees tussendoor 1 keer.
- Neem het vlees van de grill en snijd in dunne plakken. Schep de barbecuesaus eroverheen.
Afkomstig van Jumbo