Flat iron cutting board sauce recept

 

Flat iron cutting board sauce recept

De flat iron grill je op de kamado BBQ en daarna laat je deze rusten op de snijplank met kruidendressing. De kruiden worden warm en gaan de heerlijke smaak en geur afgeven. Je snijdt het vlees gewoon op de kruidendressing, want die ligt op de snijplank en laat de vleessappen lopen er doorheen lopen. Je ziet en ruikt al wat voor feest het wordt op de plank.
Servings: 4 personen

Ingrediënten

Ingrediënten Cutting board sauce:

  • Oregano blaadjes van 2 takjes
  • 1 bos peterselie pot
  • 1 sjalot-uitje in fijne ringen
  • 1 el gesneden jalapeño pepers uit pot
  • 1 teen knoflook
  • ½ limoen geperst
  • 5 el olijfolie
  • ½ el Maldon sea salt flakes

Instructies

  • De kolen in de BBQ kan je alvast aansteken, we gaan de flat iron direct boven de kolen garen.
  • Als je een flat iron hebt met een wat dikker deel op het eind, kun je ervoor kiezen om de flat iron te halveren en het dikke deel wat eerder erop te leggen voor een gelijke garing.

Cutting board sauce

  • Letterlijk, je maakt de saus op de snijplank en mengt deze later met het vlees.
  • Je hakt en snijdt alle ingrediënten op een snijplank met rondom een groef. Deze groef is belangrijk, omdat je de saus op de snijplank laat en zo voorkom je dat niet al het vocht over de tafel loopt.
  • Laat de gehakte en gesneden ingrediënten in het midden liggen en voeg er de sea salt flakes, limoensap en olijfolie aan toe. Meng het goed door elkaar en maak een bedje waar je de flat iron na het grillen op laat rusten.

Tijd om te grillen:

  • Grill de flat iron naar de gewenste garing en leg deze vervolgens op de kruidendressing op de snijplank. Leg een stukje aluminiumfolie luchtig erboven op en laat het 5 minuten rusten. Snijd vervolgens de flat iron in dunne plakken en meng deze met een vleestang direct door de kruidendressing. Eventueel na zouten met de sea salt flakes.
  • Serveer direct en smakelijk eten!!!

Recept afkomstig van BBQuality