Kipshoarma is ongetwijfeld erg lekker, nog lekkerder is om het van te maken. Dat is wat vetter waardoor het minder snel droog wordt.
Kipshoarma van de BBQ
Shoarma, altijd lekker. Van de BBQ nog lekkerder!
Servings: 4 personen
Ingrediënten
- 300 gr kip(dij)filet in stukjes
- 1 el olijfolie
- shoarmakruiden
- 1 ui
- 1 paprika
Instructies
- Snijd de kip in stukjes zodat je ze op een spies kunt steken
- Laat dit voor minstens 1 uur in de olijfolie en shoarmakruiden in de koelkast marineren.
- Snijd de ui en paprika grof zodat je deze ook op de spies kunt steken.
- Haal de kip uit de koelkast en steek het vlees samen met de ui en paprika op een spies.
- Zorg er voor dat je barbecue is ingesteld voor direct grillen en leg de spiesjes boven de hete kolen.
- Keer regelmatig.
- Bak het pitabroodje af boven de kolen.
- Als het vlees gaar is haal je de spiesjes eraf en pak je een pitabroodje.
- Doe wat knoflooksaus (of een andere saus die je lekker vindt) in het broodje met het vlees, de ui en de paprika en doe er nog wat saus over heen.
- Eet smakelijk!