Gegrilde asperges van de barbecue

Eerlijk is eerlijk, ik ben een beetje laat met dit recept aangezien het asperge-seizoen eigenlijk al weer zo goed als voorbij is. Toch wil ik het jullie niet onthouden. Juist omdat het niet alledaags is. Door de asperges te grillen boven een mooi kolenvuurtje krijgen ze een heerlijke nootachtige smaak.

Gegrilde asperges van de barbecue

Servings: 2 personen

Ingrediënten

Instructies

  • Stel je barbecue in voor indirect grillen en zorg dat deze ongeveer een temperatuur van 120° Celsius bereikt.
  • Maak een mengsel van olijfolie, peper en zout en smeer dit over de asperges heen.
  • Leg de asperges op het rooster tussen het directe en indirecte gedeelte in.
  • Draai ze om de 5 minuten zodat alle kanten een mooi gril-streepje hebben.
  • Na ongeveer 10-15 minuten (afhankelijk van de dikte) zijn ze gaar en kun je ze van het rooster halen.