Wagyu ossenhaas

Japanse A5 Wagyu ossenhaas

A5 Wagyu ossenhaas, beter dan dit ga je het niet krijgen. Dit prachtige stukje vlees komt rechtstreeks uit Japan. Inamood is de leverancier van dit prachtige stukje mals rundvlees. Mals, zoals je nog nooit hebt meegemaakt: het smelt op je tong!

Wagyu ossenhaas

De ultieme verwennerij om het jaar goed mee te beginnen
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: barbecue, ossenhaas, tournedos, wagyu

Ingrediënten

Instructies

  • Bereid je barbecue voor op direct en indirect grillen.
  • Zorg ervoor dat je barbecue een temperatuur van circa 180-200 graden Celsius bereikt.
  • Leg de tournedos eerst boven de kolen om ze aan alle kanten dicht te schroeien.
  • Zodra ze zijn dichtgeschroeid verplaats je ze met een tang bij de kolen vandaan naar het gedeelte waar je indirect kunt grillen.
  • Zodra de steaks een kerntemperatuur van 48 graden Celsius hebben bereikt haal je ze er af.
  • Wikkel ze in aluminium folie en laat ze nog 10 tot 15 minuten rusten tot ze een kerntemperatuur van 52 graden hebben bereikt.