Zoals het vaak met eten is, zelf gemaakt is vaak het lekkerst. Zo ook met dit simpele gerecht. In dit gerecht gaat het in eerste instantie om het beheersen van de techniek, vervolgens komt het variëren van smaken en smaakmakers pas kijken.
Warmgerookt zal, zelf gemaakt het lekkerst!
Zelf zalm roken resulteert altijd in een smaaksensatie door de lichte rooksmaak en de zachte structuur van verse zalm
Porties: 2 personen
Equipment
- 1 handje rooksnippers
- Barbecue ingesteld voor indirect grillen
- 1 rookplankje
Instructies
- Week de rooksnippers in een bakje water, minstens een uur
- Week het rookplankje in water, minstens een uur. Zorg daarbij dat het plankje helemaal onder water ligt.
- Bereid je barbecue voor alsof je indirect gaat grillen. Laat de temperatuur oplopen tot circa 110-120 graden.
- Bestrooi de moten zalm met peper en zout en leg ze op het rookplankje.
- Strooi de rooksnippers over de gloeiende kolen zodat er een mooie rook ontstaat.
- Leg het rookplankje met de zalm op de barbecue maar niet boven de kolen en sluit het deksel.
- Na 15-20 minuten kijk je even of de moten gaar zijn.
- Laat de zalm afkoelen tot deze lauwwarm is, en pluk met een vork wat vlokjes op een bolletje en eet smakkelijk!