Kipkluifjes met honing en Spaanse peper

Uiteindelijk gaat het bij koken en lekker eten erom hoe smaken bij elkaar komen. Of dat nou op de barbecue, of in de oven of de hapjespan gebeurd is eigenlijk van ondergeschikt belang (vind ik zelf). Zo kwam ik uit bij dit simpele gerecht wat je idealiter op de bbq bereid maar wat als je daar geen zin in hebt ook simpel in de oven of de hapjespan kan. Het originele recept is afkomstig uit de BBQBijbel van Julius Jaspers.

Kipkluifjes met honing en Spaanse peper

Servings: 6 personen

Ingrediënten

  • 1 kg kipkluifjes
  • 50 gr honing
  • 1 stuks Spaanse peper
  • 30 ml limoensap
  • koriander
  • zout
  • 2 teentjes knoflook

Instructies

  • Pureer de Spaanse peper, honing knoflook en limoensap in een staafmixer of blender tot een gladde saus.
  • Kook de boutjes in ruim water en laat ze goed uitlekken.
  • Grill ze op de bbq rondom bruin en krokant
  • Als ze klaar zijn bestrijk ze met de honing-pepersaus en bestrooi ze met verse koriander en wat grof zeezout.
  • Eet smakelijk