Elk vlees of gerecht wat van de barbecue komt met grillstrepen of een grillruitje scoort in visueel opzicht al meer punten dan iets wat dat niet heeft. Het oog wil ook wat en op de een of andere manier relateren we hoe ons eten er uit ziet ook aan hoe het smaakt. Maar met eten is het natuurlijk ook weer zo dat smaak niet alleen van buiten zit maar des te meer van binnen! Een mooi stuk vlees zoals de entrecote bestel je bij The Butchery.
Entrecote met een mooi ruitje
Porties: 2 personen
Instructies
- Zorg er voor dat je grill goed heet is, zodra je het vlees erop legt wil je dat het direct begint te sissen.
- Smeer het vlees aan beide kanten in met wat olijfolie om te voorkomen dat het aan het grillrooster vast gaat plakken.
- Wanneer de kolen ongeveer 160 graden zijn of wanneer je grillpan begint te roken is het tijd om de entrecotes er op te leggen. Sissen maar!
- Na 2 minuten kwartslag draaien voor het mooie grillruitje!
- Na 2 minuten draai je het vlees om.
- Na weer 2 minuten draai je het vlees een kwartslag zodat ook de andere zijde een mooi ruitje krijgt.
- Je kunt nu of het vlees verplaatsen naar plek van de kolen af of het vuur lager zetten.
- Als je het gerecht in een grillpan bereidt is het nu de tijd om een paar klontjes boter en gekneusde teentjes knoflook in de pan te doen.
- Zodra de boter is gesmolten en de knoflook smaak heeft afgegeven aan de gesmolten boter til je de pan een beetje op en giet je met een lepel het vocht over het vlees heen. Doe dit gedurende 1-2 minuten afhankelijk van hoe gaar je je vlees wilt hebben.
- Wanneer het vlees de gewenste garing heeft bereidt, haal het van het vuur, pak in met folie en laat circa 5-10 minuten rusten.
- Snijd het vlees tegen de draad in en bestrooi met vers gemalen peper en zout.