Entrecôte van de barbecue

Entrecôte van de barbecue is altijd smullen. De entrecôte wordt gesneden uit het achterste deel van het rund waardoor het een mooi vetrandje heeft wat voor een heerlijke smaak zorgt. Er zijn natuurlijk verschillende runderrassen en elk ras heeft zo z’n eigenschappen qua smaak en structuur.

Entrecôte van de barbecue

Een simpele steak maar altijd goed van smaak, mits goed bereid uiteraard!
Voorbereidingstijd1 uur
Bereidingstijd10 minuten
Servings: 4 personen

Ingrediënten

Instructies

  • Bereid je barbecue voor op indirect grillen en laat de temperatuur tussen de 140 graden en 160 graden worden.
  • Zorg ervoor dat je vlees op kamertemperatuur is door de steaks ongeveer een uur van te voren uit de koelkast te halen.
  • Zodra de barbecue op temperatuur is leg je de steaks op het rooster.
  • Voor een mooi ruitje draai ze je ze een kwartslag na 1,5 minuut.
  • Vervolgens draai je ze na 1,5 minuut om en om het ruitje aan de andere kant ook compleet te maken draai je de steaks weer een kwartslag na 1,5 minuut.
  • Haal ze van de barbecue als ze de gewenste gaarheid hebben en laat ongeveer 5 minuten rusten.
  • Bestrooi met vers gemalen peper en grof zeezout uit de molen.
  • Eet smakelijk!