Sommige toetjes zijn zooooo lekker dat je er de maaltijd het liefst niet mee wilt eindigen maar er het liefst mee wilt beginnen. Zo is dat ook met deze klassieker: Tarte tatin! Eigenlijk is het een omgekeerde appeltaart met een bodem van bladerdeeg of korstdeeg. Het leuke van dit gerecht is dat het heel makkelijkLees Meer
Blog
Wagyu ribeye, genoeg gezegd
Soms moet je of mag je jezelf even verwennen met een lekker stukje vlees. Vlees wat je niet dagelijks tegenkomt zoals dat van het Japans Wagyu-ras. In dit geval hadden we het geluk dat we een mooi stuk vlees konden kopen met ook nog eens de hoogste score, een BMS van 5! Garantie voor genietenLees Meer
Coquilles, zachtjes genieten en weer eens wat anders
Als je denkt aan barbecuen, denk je al gauw aan vlees, grote stukken en/of grote hoeveelheden vlees. Maar dat hoeft natuurlijk niet altijd. Vis is sowieso heerlijk van de bbq en de coquille is nou net zo’n bijzonder stukje wat je weer een hele andere ervaringen geeft. De coquille is het “vlees” wat we inLees Meer
Gemarineerde ossenhaas spiesjes
Het was weer prachtig weer het afgelopen weekend dus hebben we eindelijk weer eens de bbq aangestoken. Omdat we maar met z’n tweeën zijn (de kleinste is nog niet aan bbq-eten toe) is het bij ons altijd een beetje zoeken naar hoe we de maaltijd leuk en lekker kunnen houden zonder dat we in eenLees Meer
Kipkluifjes van de barbecue met een Japans smaakje
Kippenvleugels en kipkluifjes van de barbecue zijn altijd zo lekker en vooral zo makkelijk om te maken dat het eigenlijk bijna een standaard weekendsnack is!
Entrecote met een mooi ruitje
Elk vlees of gerecht wat van de barbecue komt met grillstrepen of een grillruitje scoort in visueel opzicht al meer punten dan iets wat dat niet heeft. Het oog wil ook wat en op de een of andere manier relateren we hoe ons eten er uit ziet ook aan hoe het smaakt. Maar met etenLees Meer
Kipkluifjes met honing en Spaanse peper
Uiteindelijk gaat het bij koken en lekker eten erom hoe smaken bij elkaar komen. Of dat nou op de barbecue, of in de oven of de hapjespan gebeurd is eigenlijk van ondergeschikt belang (vind ik zelf). Zo kwam ik uit bij dit simpele gerecht wat je idealiter op de bbq bereid maar wat als jeLees Meer
Warmgerookte zalm, zelf gemaakt het lekkerst!
Zoals het vaak met eten is, zelf gemaakt is vaak het lekkerst. Zo ook met dit simpele gerecht. In dit gerecht gaat het in eerste instantie om het beheersen van de techniek, vervolgens komt het variëren van smaken en smaakmakers pas kijken. Zelf zalm roken resulteert altijd in een smaaksensatie door de lichte rooksmaak enLees Meer
Japanse A5 Wagyu ossenhaas
A5 Wagyu ossenhaas, beter dan dit ga je het niet krijgen. Dit prachtige stukje vlees komt rechtstreeks uit Japan. Inamood is de leverancier van dit prachtige stukje mals rundvlees. Mals, zoals je nog nooit hebt meegemaakt: het smelt op je tong! De ultieme verwennerij om het jaar goed mee te beginnen