Rundvlees

Rundvlees is één van de bekendste stukken vlees in Nederland. Smaakvol, rood en sappig rundvlees is dan ook ware traktatie. Het rundvlees uit ons assortiment is afkomstig van runderen die een goed leven hebben gehad. Dit houdt in dat zij veel bewegingsruimte hebben gehad, een mooi dieet ondergaan en rustig hun gang kunnen gaan. Runderen zijn typische graseters, waardoor het vlees een mals en smaakvol karakter krijgt. Echter zijn ook de graangevoerde runderen van uitstekende kwaliteit.

Rundvlees is bovendien een gezond stuk vlees. Het is namelijk rijk aan vitamine B12 en ijzer. Het past hiermee perfect is een gezond voedingspatroon, en het is daarom opgenomen in de Schijf van Vijf. Daarnaast kun je het ook nog eens op heel veel manieren bereiden: Je kan het bakken, braden, grillen of zelfs roerbakken. Het is over het algemeen aan te raden rundvlees eerst dicht te schroeien op hoog vuur. Daarna laat je het op minder hoog vuur langzaam warm worden. Een tip: bak vet altijd mee, hierdoor blijft het vlees lekker sappig. Als je geen fan bent van vet kun je dit na het bakken gemakkelijk wegsnijden!