Flank steak

DE TYPISCH AMERIKAANSE FLANK STEAK

Een biefstuk gesneden van de zij-lende heet een rump steak en van de flank heet deze een flank steak. Het is een typisch Amerikaans stuk vlees en kan rood gegeten worden. Het is in Nederland vrij onbekend, omdat het stuk flank van onze Hollandse melkkoe vaak niet echt lekker wordt gevonden.

WAT IS EEN BAVETTE OF FLANK STEAK?

Bavette is een andere benaming voor de flank steak. Er zijn verschillende bavettes, deze heet bavette de flanchet. In Frankrijk en in België is de bavette al heel lang een delicatesse, bij ons is de bavette nog vrij onbekend. Een mooie bavette is als een malse biefstuk dat meer smaak te bieden heeft. De bavette of de flank steak moet je zeker eens geprobeerd hebben!

HOE BEREIDT U EEN FLANK STEAK?

De bereiding is heel eenvoudig. Omdat de flank steak vrij plat van vorm is, is deze ook snel gaar. Op een barbecue met een temperatuur van zo’n 190 graden Celsius ben je ongeveer een minuut of 12 bezig met de garing van dit stuk. Een zwaarder stuk vlees duurt natuurlijk iets langer.