Picanha

De picanha is een vrij onbekend stuk vlees. Het is in Zuid-Amerika het meest bekende en meest gegeten rundvlees. De picanha vormt het staartstuk van het rund. U hoeft daarvoor niet helemaal naar Zuid-Amerika om te kunnen genieten van dit heerlijke stuk vlees.

PICANHA IS EEN PRACHTIG STUK RUNDVLEES VOOR OP DE BARBECUE

De USA Grain-Fed picanha is een heerlijke roast, net als de Aberdeen Angus picanha kunt u uzelf en uw gasten lekker verwennen, door deze heerlijke steak te bereiden. Wist u dat u picanha daarnaast ook heerlijk op de barbecue kunt bereiden? Daarnaast kunt u ook verschillende rubs en sauzen gebruiken, om het picanha gerecht helemaal af te maken.

PICANHA BEREIDEN DOET U EENVOUDIG ZELF

Picanha is zeer makkelijk te bereiden. U kunt een dit stuk rundvlees bereiden op de barbecue, maar ook in de oven. Let bij de aanschaf van het vlees op de aanwezigheid van een vetkapje, dit is belangrijk omdat het veel smaak afgeeft aan het vlees. Het belangrijkste van het bereiden van de picanha op de barbecue of in de oven, is het regelen van de temperatuur. Deze mag niet te hoog zijn. Zo zit u met een temperatuur van 160 á 170 graden Celsius altijd goed. Even op de barbecue en uw picanha zal heerlijk smaken! Een kilo picanha doet er pakweg één uur over om te garen. Aan de hand van het gewicht van het vlees kunt u dus uitrekenen hoe lang het in de oven of op de barbecue moet.

WAT IS DE BESTE MANIER OM DE PICANHA AAN TE SNIJDEN?

De picanha heeft een driehoekige vorm. Het stuk ligt in het verlengde van de lende, dus dat is ook zoals de vezels lopen. Begin met aansnijden aan het dunste deel en snijdt de punt in dunne plakken. Zijn er liefhebbers voor doorbakken vlees? Dan geeft u de eerste stukken aan hen. Hoe meer u naar de dikke kant gaat, des te roder het vlees. U ziet aan het vlees dat de vezels een ronding vertonen. Als u dat ziet, snijdt u precies op de draad. Het vetrandje kun u gewoon eten, dat smaakt namelijk heerlijk.

HOE BRENGT U EEN PICANHA OP SMAAK?

Een picanha heeft weinig nodig voor de smaak, aangezien het vlees van zichzelf al een uitgesproken smaak heeft. Gebruik in ieder geval wat grof zout en een klein beetje peper. Als u een saus erbij wilt serveren, kies dan voor een chimichurri. Dit is een Argentijnse steaksaus op basis van olijfolie en peterselie, die perfect past bij een stuk vlees als dit.