Varkensvlees is één van de populairste vleessoorten van ons land, en is rijk aan vitaminen, eiwitten en mineralen. Alle varkens hebben bovendien een goed leven gehad met dierenwelzijn als hoogste prioriteit. Dit houdt in dat de dieren beschikken over veel bewegingsvrijheid, van voldoende daglicht genieten en zich vermaken met speeltjes. De uitstekende smaakkwaliteit word gegarandeerd door middel van speciaal droogvoer, een mix van graansoorten en weinig stress. Zo laten we zien dat betaalbaarheid en dierenwelzijn hand in hand gaan.
Met varkensvlees kun je veel kanten op. Over het algemeen is het belangrijk dat je varkensvlees door en door verhit. Alleen het varkensvlees dat wat magerder is zoals varkenshaas, fricandeau en filet mogen aan de binnenkant iets roze zijn. In veel gevallen bevat varkensvlees een randje vet, wat erg belangrijk is voor de smaak en de structuur van het vlees.. Bak dit randje daarom ook altijd mee! Wanneer je niet van vet houdt, kun je dit randje na het bakken wegsnijden. Tip: Gebruik ook onze speciale rub voor het bereiden van varkensvlees!